fredag 4. mai 2007

Kommentar fra en parasitt

"Bloggere er parasittiske på papirmediene," sa debattredaktør i Aftenposten Knut Olav Åmås under Norsk Redaktørforenings årsmøte ifølge Nettavisen.

Mener bloggere er parasitter

"De lever av papiravisene, de også," sa han ifølge bloggere som var tilstede.


Når et slikt utsagn kommer fra Aftenposten, er det hykleri av verste sort. Hvert eneste oppslag fra den avisen verdt å kommentere er basert på parasittvirksomhet, snylteri. Et klassisk eksempel er oppslaget om Howard Hunts tilståelse på sitt dødsleie om at president Lyndon Johnson og CIA hadde planlagt og gjennomført drapet på John F. Kennedy i 1963:

Hevder Lyndon Johnson planla Kennedy-attentat

Denne artikkelen er en renspikket kopier-oversett-lim-inn-sak med noen passende gamle bilder påklistret. Dette snylteriet innrømmer Aftenposten åpent ved å linke til hele seks kilder: The Guardian , The Independent , Rolling Stone , Prison Planet , Wikipedia og Newsvine.com !

Den historien jeg tok opp i mitt forrige blogginnlegg, nemlig om at al-Qaeda planlegger et angrep mot Vesten fra iransk jord og med den iranske regjeringens velsignelse som vil få Hiroshima og Nagasaki til å blekne, hadde Aftenposten stjålet nesten ordrett fra The London Times og videreformidlet helt ukritisk og historieløst.
Hvis man først skal snylte og være parasitt, er det svært fantasiløst å kopiere globale riksaviser og andre mainstream-media. Hvor er oppslaget om politiets brutale angrep mot fredelige demonstranter i Los Angeles og Detroit 1. mai? I Los Angeles ble demonstrantene skutt på med gummikuler, inkludert barn. I Detroit ble tenåringer som deltok i den fredelige og lovlige demonstrasjonen banket opp, lagt i jern og slengt inn i polibiler. Hvor er dekningen av demonstrasjoner over hele USA den dagen for immigrasjonsreform? Er det fraværende fordi det ikke ble dekket av konvensjonelle media, bortsett fra litt om gummikulene på CNN? Kommer vi til å få lese noe i Aftenposten om etterforskningen av disse sakene? Neppe. Schibsted truer etterhvert med å kjøpe opp stadig flere norske media, og hvis utviklingen i USA dupliseres, vil noen få gigant-konserner eie ikke bare samtlige riksaviser, radio-stasjoner og TV-kanaler men også teleleverandører og dermed ISPer, internett-tilgang.



Knut Olav Åmås mener at jeg er en parasitt fordi jeg blogger? Sannheten er at Schibsted føler seg truet av internett. Faren er at de kan finne på å gjøre noe med det i fremtiden.

Media-nyheter:

Rupert Murdoch forsøker å kjøpe Wall Street Journal
Rupert Murdoch forsøker å utvide sitt globale media-imperium. Tirsdag kom han med et uppfordret bud for å kjøpe Dow Jones & Company, utgiveren av The Wall Street Journal, for fem millioner dollar. Murdochs News Corp. er allerede et av verdens største mediaselskaper som inkluderer TV-nettverket Fox, bokforlaget Harper Collins, The New York Post, Myspace.com, The Weekly Standard og haugevis av andre mediaselskaper. Bancroft-familien, som kontrollerer Dow Jones’ avstemning for aksjeeiere, sier de vil sette seg imot Murdochs plan.

Her er noen flere skikkelige nyheter:


Majorgeneral John Batiste

Eks-generaler kritiserer Bush for hans veto
Kritikk av president Bush's veto har kommet fra et kanskje uventet hold som sikkert er uventet for den tradisjonelt Pentagon-elskende Aftenposten – nemlig to pensjonerte generaler som har ledet tropper i Irak. Majorgeneral John Batiste sa: "Presidenten nedla veto mot våre tropper og mot det amerikanske folk. Hans sta klynging til en mislykket strategi er ufattelig.” Majorgeneral Paul Eaton la til: "De Forenede Staters president holder våre soldater gisler i sitt ego.”

Majorgeneral Paul Eaton

Rapport oppfordrer Pentagon til å investere i alternative og fornybare drivstoffer
The Boston Globe forteller at en ny rapport bestilt av Pentagon har advart at økende kostnader og minkende oljeforsyninger kommer til å gjøre det umulig for USAs militærvesen å slåss rundt i hele verden i det lange løp. Rapporten konkluderer med at det militære må transformere sine antagelser om energi fundamentalt, inkludert å ta øyeblikkelige skritt for å sette ut våpensystemer og fly som går på alternative og fornybare drivstoffer. Undersøkelsen har funnet ut at det er absolutt nødvendig for Pentagon å bruke nye energiteknologier som satser på alternative kilder og effektivt forbruk med hensyn til alle sider av militære operasjoner. Det militære er den aller største energiforbrukeren i USA.

Det var det jeg sa tidligere, i forrige innlegg:

”Oljens aller mest ettertraktede verdi ligger ikke i kjøregleder eller personlige transportbehov, og ironisk nok heller ikke i profitten fra omsetningen. Enhver som har lest litt krigshistorie forstår at det primære behovet for olje ligger i militær slagkraft. Stridsvogner, humbees, bombefly, kampfly, raketter, carriers.”

Jeg er meget stolt av å være en parasitt – spesielt når min parasittvirksomhet er så mye bedre enn Aftenpostens. Jeg vil forøvrig anbefale en kode for parasitter: At vi avstår fra å angripe hverandre. Dette bør settes på dagsorden for neste internasjonale parasittkonferanse.

Vel vel. Heinrich Himmler hevdet i sin tid at jøder var parasitter og skadedyr, og Aftenposten var som kjent et talsrør for Nazi-partiet under hele okkupasjonen. Senere gjorde Aftenposten seg til talsrør for CIA og Pentagon og støttet varmt regimets krigføring i Vietnam, så et slikt utspill med dette valg av ordbruk burde ikke overraske noen.